2012-05-12


Május 12. már két hónapja egy sort sem írtam.

Ami érdekes,hogy a virtus.hu (vagy magyarvirtus.hu) megszűnt. Minden utódlás és átalakulás nélkül.

Hm...

Valójában, a virtus/kurucinfo/barikád/postaimre/antidogma/index.hu/gondola/...egy kalap alá vehető „információ adóhivatal” nagy testvérei a twittew/facebok...

Be kell szolgáltatnod az adataidat,azt,hogy hol élsz,kivel miért,mi a szenvedélyed,beteges elhajlásod,vágyad,akaratod ,szándékod,vallásai/politikai elkorcsosulásod stb.

Igen ez az ára az internet sok jó oldalának, árnyék összeesküvést vet ránk.
Tegye.

Miután nem írhatok egy aktív közösségnek és közölni valóm van bőven, itt folytatom majd.

...

Molnár Ferenc blogja. Milyen patetikus.

Molnár Ferenc a (XX. szd.)budapesti zsidó irodalmi elit egyik fénylő csillaga. A mai hordalékban még csak hozzá közelítő párja sincs.
Molnár Ferenc „Karamel” egy cigány/roma énekes.
Nos ezek közé ékelődve,azon gondolkodom miért csak ez a két név határoz meg engem ?

Molnár és Ferenc. A családfánk nevei között van jobb is rosszabb is. Jobb mert egyedibb és rosszabb mert még több a hasonlóságban másokkal.

Sőrés,Szalay,Nagy,Tóth...Tőlük származom,de van egy rejtett genetikai kódsorom,amit nem lehet felfedni és megnevezni. Gondolati és értelmi indulatom,aminek forrása végtelen idegszálként tekeredik vissza a múltba,ahol az ősöknek még egyetlen neve sem volt.

Ha,egy harmadik nevem lenne,akkor leválhatnák egy kissé a nagy Molnár áradatról. De,nincs.

Sok a véletlen az emberi sorsokban. Néha elgondolkodom rajta,hogy a véletlen csak egy meg nem értett,fel nem fogható, törvényszerűség és bizony meghatározó a nevem. Mert a szavaimba foglalt fogalmi rendek,rendszerek, hullámzása fogja kiadni azt az értelmi hologramot,amely az én elmémet határozza meg és amelyeknek rezonanciája egy bizonyos ember típusban azonosulásra talál.

Nem is lehetne más a szándékom ?

Karinthy azt írta: „Nem mondhatom el senkinek,elmondom hát mindenkinek”.

Csak annyit tehetnék hozzá,- De minek ?

Mit ér a mondandó,ha nincs párbeszéd ? Önmutogatás és önfényezés,vagy valamilyen szórakoztatást.. Ha az értelem belterjes előadása az” én” állandó erőszaktétele a külvilágon. Kritikusokra,elemzőkre,magyarázókra,értelmezőkre várva türemlik elő könyvek iratok lapjain.. Ugyan, - nincs semmi értelme „olvasóknak” írni. Aktív értelmezőknek,értöknek és felhasználóknak szólhat csak az írás. A többi „hülye beszéd”. Üzlet,vagy halandzsa.



Ha soraimat olvasod legyél beszelő és gondolkodó társam. Amit te hallasz meg benne, azt a gondolataidon átszűrve, engem igazán érdekel. A párbeszédek láthatatlan eredőinek fóruma vezet az új világlátás felé.

Mi is lehetne más az értelmes ember számára ?

Az új világ minden pillanatban elkezdődik,de minden azt követő másodpercben elhal,mert oly nagy a káosz és a fölösleges ricsaj.

Inkább beszélgessünk. Kis tételben,akik értik néha egymást.



Molnár Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése