2014-03-07

Miért irtózunk és vonzódunk a szektákhoz (már aki..)





Amikor eluralkodik rajtunk egyfajta kétségbeesés a belső és külső világunk megélt ellentmondásai miatt joggal keressük a bölcseket, gurukat, felkent vezetéket,hogy segítsen már valaki,mert ebbe bele lehet őrülni…
Nem sokan tudunk magányukban ismereteink alapján megnyugtató útmutatást adni az örökön változó és mégis ugyan olyan keserves mindennapjaink túlélésére. Van aki magában keresi a bűnöst,más kivetíti,mert az nem lehet hogy az egész így lett kitalálva. Az olvasmányaink pedig figyelmeztetnek. Az ember képtelen sorsát döntően megváltoztatni, Vagy elvek mentén élünk,vagy a pusztító gyűlöletben keressük az igazolásokat.
Megvezetnek és konspirálnak. Igen, Mert ez egy alap késztetetése az összes élőlénynek. Egymást manipuláljuk a külsőnkkel, gesztusainkkal, előadásainkkal. Álságos süket dumákkal. Legyen az pap, párttitkár, vagy bandavezér. Ott dől el, hogy - tud e mozgósítani – mennyire közelíti meg azt a képzetes ideált amelyet önmagunkba modellezünk egy auktoritásról.
Az,hogy ma Magyarországon a szekták orgiája üli ünnepnapjait ,pontos tükre az évszázadokon átívelő balgaságnak,jóhiszeműségnek és méltánytalanul hitvány vezetők elfogadásának.  - és tőlük bűzlik a hal .
Ezért lehet az,hogy minden hatalmi átrendeződés csak rutinosan folytatja tovább a létfertőzés bevált módszereit. Brutálisan gazdag őstörténet eltörpült nemzete lett a magyar. Amikor az intelligencia és a pénz szövetségre jut nincs tovább sem Isten sem Ember, és Magyarországon mindig volt,van és lesz megvehető ember.
Sokat hallok –mert van internet – a szkítákról, hunokról, avarokról, pannonokról. Többnyire lelkes túlfűtött dicsérő előadásokban. Felmerül a kérdés, valóban mi vagyunk ezen nemes múlt örökösei ?
Megnyugtató a válasz. Igen  
Misem igazolja jobban, mintsem, hogy eltűnőben vagyunk. Ahogyan ők is tették. Most a magyar van eltűnőben,mit a tavalyi hó.
Aki mert az elment,aki nem az feloldódik egy olyan új világképben amely nem a sajátunk. Hiába minden íjász klub. Előttem világosan kirajzolódik az új világkép túlméretezett pokoli őrlőkövei, melynek barázdáit zárt ajtók mögött faragják- mint mindig minden időkben. A szektákat mi teremtjük ,lihegve a tehetetlen megfelelésnek. Kiszabadult az űzött vad, a lelketlenné tett belsőnk. A meghasonlott ideáink,hitetlenségünk önmagunk erejében.
Nézd meg a szarvast amikor a farkasok tépik,nyúzzák, szaggatják. Szeme kikerekedik,nem néz sem a földre sem az égre,csak a farkasok tekintetét kerüli. Ennyit a beletörődésről. Az utolsó korszakba léptek a magyarok,elveszünk,ha nem lesznek tanítóink. Nem lesznek vajákos öreganyóink,mágusaink,táltosaink…

S lám,megjelentek a „stand up” gondolkodók, „Undergrund „ filozófusok, önjelölt vallási vezetők,harcosok és betyárok. Rendkívüli módon tisztelem és becsülöm erőfeszítéseiket. Sokan karrierüket,egzisztenciájukat,jó hírüket/nevüket  áldozzák helyettünk,akiket nem áldott meg az „ég” hasonló képességekkel.
Ez jelzi ,hogy vannak „királyi szkíták”  ,akikről a görögök azt írták. Ti teszitek azt,amiről mi csak beszélünk” . Mindig is voltak – amikor nem internet –csak lúdtollból faragott penna nyomán kerültek ki a gondolatok magukról,magunkról és a mindig gyötrelmes világunkról.

Molnár Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése